californiennoter

Seattle note 1

without comments

Jeg kan ikke rigtigt få greb om Seattle, kan ikke rigtigt finde ud af hvad Seattle handler om. Hvor Portland nærmest grænsende til det vulgære har en meget specifik identitet og fortælling om sig selv, kan jeg konstatere at jeg ikke på forhånd har fået noget klart skema for at placere steder og hændelser jeg måtte opleve som specifikt og unikt Seattle, hvilket jo ellers er mit begær som turist.

Hvis jeg tænker mig om, kan jeg selvfølgelig godt komme i tanker om nogle ting jeg ved og har hørt om byen, det er mere bare at de ikke rigtigt samler sig sammen i et samlet billede, at de måske er uddaterede, at der nok for mange af disses vedkommde er andre amerikanske byer der i den internationale fantasi er klarere og mere defineret omkring dem (så som San Francisco i forhold til queer og kink ting), og at de ikke rigtigt er ting, jeg umiddelbart kan gå bestemte steder hen og opleve.

Her er en liste over forestillinger om Seattle der er blevet etableret i mig (nogle er fra år tilbage, nogle er fra måske bare et par uger siden):

Teknologi-virksomheder: Microsoft (klart en uhip teknologivirksomhed i fht. Silicon Valley stjernerne. Sjovt sammenfald: dette er faktisk skrevet på en lille pc med windows 7 (med ikoniske kedeligt blåt farvetema) min mac er meget passende deponeret i Californien). Amazon er også baseret her.

Grunge musik i halvfemserne. Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden etc. grunge kultur: doc martins, hullede jeans, riot grrls etc. (er Seattle i virkeligheden en 90er by?). Semi-relateret: Synes måske også jeg en gang hørte nogen snakke om, Seattle var kendt for ret omfattende punk og hardcore scener.

WTO-protester i 99. Billedet af Seattle som stedet, hvor anti/alter globaliseringsbevægelsen første gang for alvor manifesterede sig.

Jeg kan huske at karakteren Nate (spillet af Peter Krause) i TV-serien Six Feet Under i starten af serien vender tilbage til Los Angeles efter have boet i Seattle hvor han var bestyrer i en økologisk co-op (sjovt sammenfald: På wikipedia lærer jeg at Nate også har studeret på UC Santa Cruz, hvilket ikke var noget jeg opsnappede da jeg så serien). Nate med skægstubbene der er stukket af fra familievirksomheden, er den lidt vilde og ‘alternative’ bror og Seattle bliver til at signifikere dette.

Seattle har ret store queer, kink og poly communities er jeg for nyligt blevet fortalt.

Den autentiske Seattle-attitude er lidt sådan lidt misantropisk ‘pissed off’, sagde en couchsurf vært i Portland’s sambo.

Jeg kan ikke komme i tanker om mere lige nu. Måske er det i virkeligheden meget bedre for folk der bor i en by at der ikke er for stærkt og endimensionelt definerede stereotyper om den. Måske er der stærkt definerede og endimensionelle stereoptyper om Seattle og det er bare mig, der ikke har opfanget dem endnu. Måske er der alle mulige spændende hemmelige Seatlle’er, som det nok desværre er usandsynligt vil nå at vise sig i løbet af de 2,5 dage jeg har tilbage her.

Written by buethastum

juli 5th, 2013 at 11:39 am

Posted in note

Tagged with ,

Leave a Reply