californiennoter

Archive for the ‘Billede’ Category

København

without comments

Taxachaufføren taler om integrationspolitik.

Der er kommet et nyt skilt på Cortado kaffebaren ved rundelen, det samlede æstetiske udtryk er stadig uheldigt.

En ny midlertidig bro over den nordligste af søerne. Nogen er blevet kærester med nogen eller nogen andre, eller har baret været vilde med nogen, nogen har været ude at kigge på nye andelslejligheder, skal have børn, har afsluttet uddannelser etc. Man kan drikke øl i parken. Div. restaurationer på kendte gader er lukket og åbnet.

Jeg sover fra 21:10 t. 21:50 (uplanlagt, på Leas sofa), fra 23:50 t. 5:10, fra 7:30 t. 13:15.

Written by buethastum

juli 11th, 2013 at 4:31 am

Posted in Billede,note

Tagged with ,

Div. Portland og Seattle billeder

without comments

Også på flickr

(undskyld irriterende slideshow, jeg orker ikke at nørkle med mere flere wordpress plug-ins lige nu)

Written by buethastum

juli 9th, 2013 at 6:19 am

Posted in Billede

Tagged with

Optegnelser over steder og lift fra da jeg blaffer fra Yosemite Valley til Portland

with one comment

Søndag d. 23/6 (i praksis har ugedage føltes ret underordnede i den her periode)

Yosemite Valley, før middag. Har pakket ting sammen og er gået ned til det lille ranger skur for at tjekke ud. Overhører et par tale med nogle nyligt ankomne gæster om de skal til Touloumne. Spørger om de har plads til en person mere. Det har de.

Fra Yosemite Valley til Touloumne Meadows. Dave og Sonja, fra Australien, bjergbestiere. Vi kører omkring et af serveringsstederne i dalen, spiser pizza, taler om huspriser, svindende velfærdsstater og bjergbestiere der dør. Selve køreturen tager ca. 1 1/2 time.

Toulumne Meadows. Sidst på eftermiddagen. Touloumne Meadows er en anden del af det område Yosemite nationalparken udgør, højlandet. Her er køligere, friskere, mere græs. Køber en yoghurt, går en tur. Tilbage v. vejen kl. ca. seks. Har et skilt der fortæller, jeg vil Mammoth Lakes Bliver taget op efter 20 min.

IMG_1604

Fra Touloumne Meadows til Mammoth Lakes. Et ældre par, har glemt navnene, de virker lidt sære.. Manden er vokset op i Texas, jeg prøver at spørge hvordan det var. I første omgang ved han ikke rigtigt hvordan han skal svare. Senere, lidt pludseligt, siger han noget om gården, at bade i åen og duften af frisk bomuld. Kvinden har gået på UC Santa Cruz i 70erne. Vi kører ud gennem den østlige udgang af parken og gennem Tiaga passet. Mammoth Lakes ligger 30 miles syd ad highway 395, som jeg senere skal prøve at rejse nordad for at prøve at komme til Portland, og er som sådan en omvej i forhold ti mit mere overordnede mål. Jeg tager derned fordi, jeg har hørt om et interessant monument, Devils Postpile med de naturligt hexagone sten, som derfor kan være en anledning til at se lidt mere af området.

Mammoth Lakes. Ved nitiden om aftenen. Der er køligere her, området ligger højere over havets overflade. Jeg skal prøve at finde et sted at sove, vil egentlig helst bare slå mit telt op uatoriseret et eller andet sted, men jeg er i bjørneland og har derfor brug for et bjørnesikret sted at opbevare min mad, som kun campingpladserne har. Campingpladserne har til gengæld kun hele campsites til seks personer, komplet med parkeringsplads. Det er lamt, og jeg føler mig meget modvillig mod at skulle betale det. En gængs karikatur af campingpladser er at de blot er reproduktioner af forstadsmatriklerne med dertil hørende reproduktion af kernefamilierne som afgrænsede af sociale enheder. Jeg går rundt og kigger på autocamperne med de amerikanske flag og føler mig meget enig i karikaturen. Hvorfor kunne der ikke være en campingplads hvor man bare kom en person og delte området med de andre enkeltpersoner. En åbning for tilblivelser af nye tværgående sociale forbindelser. Rummet er maskinen. (camp 4 på Yosemite var faktisk en lille smule på den måde, i kontrast til det her værdsætter jeg det mere nu).

IMG_1618

Mandag d. 24/6

Gående på vejen ud ad Mammoth Lakes, eftermiddagen. Det var koldt natten og blæsende om natten. Var med div shuttle-busser gennem byen, som har vist sig at være et pt. uden for sæson ski resort, og oppe ved Devils Postpile, som var ok, men ikke noget jeg for alvor føler forandrede mig som menneske. Jeg vil ret gerne ud ad den her by og videre nu. Jeg har skrevet Reno på skilt, en by omkring 200 miles nordpå.

Fra uden for Mamoth Lakes til Highway 395, ca. 3 miles. Ældre mand. Kunne ikke se mit skilt, han skal sydpå, kører mig ud til 395eren.

IMG_1639

Highway påkørsel ud for Mammoth Lakes til Lee Vinnig. Dave og Sonja igen. Lol. De har været i Bishop og købe en bouldering måtte, og skal nu tilbage til Yosemite. Føler dem lidt som bekendte jeg løbende render ind i nu. Kan meget godt lide dem.

Lee Vinning. Lille by uden for Yosemite, samme sted jeg kørte ud gennem dagen før. Køber en yoghurt og noget ost, hænger ud på bænken foran købmanden. Parret ved siden af mig er fra Vancouver, den bløde, asiatisk udseende fyr siger at de totalt ville have kørt mig, hvis de skulle den vej, ”once you meet someone, you´re like aaawww”. Jeg går gennem byen til den nordlige udkant og står et par timer og prøver at blive samlet op uden held. Snart vil det begynde at blive mørket. Jeg går et stykke ud i landskabet, noget buskads foran søen, Mono Lake, slår mit telt op og sover der.

2013-06-24 20.26.43

Tirsdag d. 25/6

Står op, pakker sammen og bevæger mig mod vejen igen. Ender med at stå et par timer yderligere før det lykkes at blive samlet op.

Lee Vinning til Reno. Jason og Jake, to fyre i starten af tyverne. Arbejder i et team der reparerer vandrestier, har lige fået fri for nogle dage. Rytmen er 9 dages arbejde, 5 dage fri. Vi skal ind omkring Tahoe, hvor firmaets base er (på et slags slummet motel, hvor de ansatte må bo i deres fridage, hvis de vil), og hvor Jake skal sættes af. Jason skal videre til Reno, hvor han er fra, og hvor han skal flyve ned til Los Angeles for at tilbringe nogle dage med at få betalt hotel og restaurant og have sex med en midaldrende kvinde han har mødt på et rodeo, hvor han demonstrerede en stor sav.

Reno. Sen eftermiddag. I Nevada, lige på den anden side af grænsen, masser af casinoer og hoteller. Jeg står ved en motorvejstilkørsel midt i byen. Der er en konstant strøm af biler, men ingen tager mig op, jeg får indåndet en masse udstødningsgas og begynder at få hovedpine. Reno er et fucked sted. Et par personer stopper, men de skal kun meget kort, og jeg vil risikere at blive fanget ved en for lille tilkørsel. Til sidst, efter jeg har stået i over tre timer, er der en ung fyr der stopper, han skal ikke helt til Susanville, hvor jeg prøver at komme til, men han vil godt køre mig derhen.

IMG_1647

 

Reno til Susanville. Jeg finder ud af, min chauffør, David, faktisk kun skulle til Sparks, som er 5 miles fra hvor jeg stod, Susanville er 70 miles derfra og det virker ikke som om han på forhånd var klar over hvor det præcist var. Jeg spørger om han er ok med at køre mig hele den vej, hvilket han er. Jeg prøver i det mindste at snakke det meste af tiden for at være interessant, selv om jeg begynder føle mig temmelig træt og underlig i hovedet, måske på grund af al udstødningsgassen. Der er en akavethed ved ham, der gør mig nervøs.

David er 20 år, bor vist nok stadig hos sine forældre, er vokset op i Nevada og har stort set aldrig været uden for staten. Hvad han benævner pen and paper games, ala Dungeons and Dragons, er det vigtigste for ham i hans liv lige nu, siger han. Han er frustreret over hans kærestes manglende forståelse for det.

IMG_1650

Han foreslår vi spiser pizza sammen i Susanville, i første omgang vist måske endda på hans regning. Jeg får ændret det til, jeg betaler. Han siger, jeg er en meget interessant person. Jeg siger ikke noget. Vi taler om at vi ikke interesserer os for sport. Jeg har taget min rygsæk ud af bilen og med ind i pizza factory. Jeg tager den på, går op og spørger pizzafabriks-personalet om et sted at sove. Pigen smiler og siger, der er nogle virkeligt klamme steder i den her by. Vi går ud, jeg siger til David, jeg vil gå lidt rundt og kigge på, jeg skal nok klare mig, nej der er ikke mere, han kan gøre for mig, tak for turen og god aften. Han går ind i bilen og kører.

Susanville.Det er mørkt nu, jeg er træt og har en følelse af mit fokus glider, hvad er det jeg laver? Jeg går ned til Budget -in med skiltet i gult og brunt. Ringer på. Det koster 50, siger damen med indisk accent. Jeg har ikke råd siger jeg, er det det billigste? Er der et hostel eller noget i byen? Der er et gratis shelter. Da jeg er på vej væk fra motellet igen, hun åbner døren og råber efter mig, Sir Sir, hvor meget havde du tænkt du ville bruge på et sted at sove? 30 dollars max måske?. OK. Jeg får nøglen. Hun spørger, hvor længe jeg har backpacket, siger at hvis jeg blev her til lørdag kunne jeg køre med hende til Ashland. Hun er ret flink tænker jeg. Går ned til mit værelse. Jeg er træt og beskidt, har hovedpine og let kradsen i halsen. Det er på den måde ret godt at have en seng og et tag lige nu.

IMG_1651

Onsdag d. 26/6

Susanville, midt-nord Californien, skør lille by, læser på wikipedia den er kendt for fængsler. Har prøvet at være inkluderende i mit papskilts tiltate: ”North/West”. Får et par små-lift ud ad byen, så jeg kan stå ved et sted vejen deler sig. Det er vildt varmt, og der viser sig at være virkeligt få biler. Jeg er fem miles uden for byen nu og jeg kan kun se træer og vej fra hvor jeg er. Jeg står et par timer, er nødt til at stå i solen, er ved at løbe tør for vand. Begynder at overveje om jeg faktisk er ved at være i krise. Da jeg er lige ved at begynde at gå ud ad vejen for at håbe, jeg støder ind i et hus, jeg kan få vand fra, stopper en bil endeligt. ”We can take you to Redding, where are you heading to?”, ”Portland”, ”You just found a ride all the way”.

Susanville til Portland (superlangt og heldigt lift). Frank og Janet. Indianerfløjte ambient, kølige sodavand, ”do you smoke herb?”. Parret kører en medicinsk marihuana-biks i Portland. Det går godt, og de har nu pludselige fået råd til at rejse og spise. Før det arbejde Frank bare på et lager. Ingen af dem har gået på College, Frank siger han røg for meget pot den gang. Han var i hæren i fire år i halvfjerdserne, som radio-tekniker, var i Vietnam i den sidste fase, tilbagetrækningen. Tonefaldet de taler i signalerer glæde ved når ting er nice, glæde ved at være flinke. Jeg ryger med på en bowl og drikker et par sodavand, senere, efter vi har krydset grænsen til Oregon, giver de middag på Black Bear Diner, ”the shop is paying”. Vi ankommer til Portland kl. 11 om aftenen.

Written by buethastum

juni 29th, 2013 at 3:58 am

Posted in Billede,liste,note

Tagged with , ,

Yosemite noter 1

without comments

Tirsdag d. 18, tidlig morgen. Det er lykkes mig at stå op kl. 6 og pakke mit telt sammen på den bakke, jeg måske/måske ikke ulovligt overnattede på (Carena sagde noget med overnatning i State Forest var OK, men skilte ved vejen sagde nej). Hudsafskrabninger og støv i munden fordi, jeg for hurtigt vil ned ad skrænten for at være sikker på at nå hen til busstoppet til den første bus der skulle bringe mig ind i dalen. ”All camps full” sagde et skilt ved den officielle indgang vi kører igennem, jeg prøver at lade være med at blive nervøs.

Kl ca. 8 er jeg ved Camp 4, som er den eneste campingplads i dalen, hvor alting ikke har været reserveret siden d. 15. marts, og som er den campingplads folk har anbefalet som mest ung og edgy og legendarisk, står der på hjemmesiden, qua dens rolle som ramme for udvikling af rockclimbing teknik og kultur fra efterkrigstiden og frem. Der er en times kø allerede, og det usikkert om det vil lykkes at komme ind. Det føles ligesom Berghain. Jeg når lige nøjagtigt at få en plads, efter ranger-damen har råbt ud at der kun er 12 tilbage. Hvis jeg havde taget 7:30 bussen frem for 6:45, som jeg i første omgang havde planlagt havde det ikke lykkes.

Yosemite er en af de første og mest ikoniske amerikanske nationalparker. Jeg læste på et tidspunkt om at da den blev etableret som national park sidst i 1800tallet var en af de funktioner den fik en slags kompensation for USA’s fravær af borge, kirker og langstrakt kulturhistorie. Der findes beskrivelser der fremhæver de katedralske kvaliteter ved de 1000 meter høje klippevægge og der er blevet etableret forbindelser mellem nationalparken og amerikansk identitet – at man skulle være amerikaner for for alvor at kunne værdsætte det store, rå og dramatiske vildnis.

Mens jeg går rundt i dalen, kommer jeg i tanker om forskellige stykker fiktion, jeg har oplevet som barn og som nu viser sig at have det her sted som kilde. Tegnserierne om Yakari, indianerdrengen der havde en hest, han kunne tale med, landskabet minder om det her. Og tidlige Warner Brothers og Disney tegnefilm har både talende dyr og sceneri hvis ikke eksplicit det her sted som setting.

2013-06-18 15.58.48

Jeg læser i Rebecca Solnits Savage Dreams. Halvdelen af bogen handler om Yosemite, og især om det modsætningsfyldte i hvordan stedet gang på gang italesættes som et uberørt jomfrueligt paradis, som mennesker kun kan være gæster i overfor det faktum at indianere har levet her i mere end tusind år før stedet blev ”opdaget”. Jeg lærer at anledningen til at stedet i 1851 blev fundet af hvide mennesker var en tilfælde i anledningen af en krig mod indianerne i området i forlængelse af konflikter foranlediget af det californiske guldræs. En sø, Lake Tenaya, har sit navn fordi det var ved den høvding Tenaya og hans stamme blev fanget og marcheret ud af dalen. Lidt under30 år senere begyndt det første hotel at blive opført.

De kæmpestore klippevægge er sindssygt flotte, og Yosemite Fall vandfaldet, også. Jeg går ud i vandet og hopper op på stenene på vejen hen mod det. Der er store mængder af mennesker ved dets bund. Det generer mig ikke så meget, som det måske er forventet af mig, det burde genere mig. Fra samtaler med venner fra Santa Cruz mv., har jeg kunnet fornemme at Yosemite Valley er noget, man helst skal tage en vis afstand fra. Det er det mainstream, turistede, den version der er gået hen og blevet uautentisk. Swimming pools, shuttle-busser, junior ranger børnequiz, butikker og museer. Yosemite Valley er Disney World, sagde en ven. Positioneringer omkring måder at rejse på og steder at rejse hen som mere eller mindre ægte er lige så gammelt som turisme som fænomen, dvs. ca. et par hundrede år.

Mere end Disney World minder dalen mig umiddelbart om World of Warcraft. Man kan gå rundt i Yosemite Village og købe forskellige hjælpemidler til ens færd. De forskellige hikes har forskellige sværhedsgrader og vil give mig forskellig grad af xp. Back country hikes, hvor man overnatter i vildnisset, er det der giver flest point. Det bliver ikke noget jeg opnår ved dette besøg.

Written by buethastum

juni 18th, 2013 at 5:03 pm

Posted in Billede,note

Tagged with , ,

mandag d. 17 juni, afsted fra Santa Cruz

without comments

Jeg bor ikke længere i Santa Cruz nu. Det er godt sådan. ”Goodbye Santa Cruz” skriver jeg på twitter og dermed automatisk facebook, hvor min søster kommenterer, ”Or see you later?”. Jeg er faktisk ikke sikker. Det blev aldrig rigtigt min by.

Nu er en mindre mængde af mine ting i den alt for tungt pakkede rygsæk, jeg har med mig, og resten i et par kufferter på TJ og Carenas gæsteværelse, hvor jeg har fået lov at komme tilbage og overnatte fra d. 9 til d. 10 juli før jeg flyver til København (så teknisk set, ja, see you later Santa Cruz). Tidsrummet derimellem er relativt åbent. Det eneste jeg har planlagt er, jeg vil starte med at tage til nationalparken Yosemite, som jeg har fået at vide, jeg har en forpligtelse til at tage til, hvis jeg er i Californien. Jeg havde ikke råd til at leje en bil selv, så en af udfordringerne er at finde andre måder at komme omkring på.

Oplistning af forskellige transport-virksomheder der er i spil i at bringe mig fra Santa Cruz til Yosemite: Metro, VTA, BART, AMTRAK, YARTS

Fra den bus sidste står jeg af El Portal, som er sidste stop uden for parken hvor jeg overnætter i et uatoriseret krat og tager linjen det sidste stykke ind i Yosemite Valley tidligt næste morgen for at kunne stå i kø til en campingplads.

El Portal plejede at være sted for det sidste stop inden Yosemite Valley på en nu nedlagt jernbane fra Merced. Et skilt  foreslår følelser såvel jeg som rejsende med det første tog i 1907 kunne føle på vej ind i dalen: forventningsfuldhed, begejstring, utålmodighed.

Landskab undervejs:

Written by buethastum

juni 17th, 2013 at 7:59 pm

Posted in Billede,liste,note

Tagged with , ,

henvendelser, skilte, produkter

without comments

‘Snuggie’2012-12-23 19.45.30

“no beer no argument still friend”
2012-12-31 16.10.24

‘The Party Warehouse’
2013-02-23 15.49.51

“If you would like extra dressing or sauce Please let the cashier know when you are ordering”2013-04-15 09.50.57

 

Stay home and protect the community2013-04-24 11.56.20

 

“Kill 4 Jesus”2013-05-19 14.12.42

2013-05-25 14.31.34

National Masturbation Month2013-05-26 21.11.52

2013-05-26 12.38.52

“Get paid $1 to watch a 4-minute video”2013-05-08 15.17.33

‘Dance Dance Revolution Extreme’IMG_1061

“Please do not paint on the building Camera’s are recording”IMG_1236

IMG_1327

Beklager at wordpress desværre stadig er skod mht. at få det til se pænt ud at poste mange biledder.

Written by buethastum

juni 8th, 2013 at 2:39 pm

Posted in Billede

Tagged with

div. Californien, december – marts

without comments

 

Written by buethastum

marts 25th, 2013 at 3:17 pm

Posted in Billede

Tagged with , , , ,

Træ udenfor vindue

without comments

 

IMG_1194 IMG_1196 IMG_1222 IMG_1224 IMG_1226 IMG_1227

Written by buethastum

marts 25th, 2013 at 2:38 pm

Posted in Billede

Tagged with , ,

Steder i Los Angeles

without comments

Downtown, især Broadway.

Jeg kan godt lide blandingen af endeløs række af butikker med billige ting, der lyser og larmer og de gamle nedlagte biografers ornamenterede ruiner. Jeg bliver også lidt fascineret af de høje, skinnende kontorbygninger.

 

Hollywood

Fjollet sted, men ok sjovt for en halv time. Stjerner på fortovet, folk med kostumer, etc.

 

Hollywood Hills

Uventet behagelig natur-/vandreoplevelse, meget imponerende udsigt.

 

Venice Beach + turen frem og tilbage

Halvanden – to timer i bus fra Silverlake hver vej. Fra bussen så jeg skolen, hvor Donnie Darko blev optaget og nogen, der var i gang med at blive anholdt foran seven-eleven. En mand havde kvinder med dæmonvinger på sit hus.

 

Silverlake og lidt Echo Park

Written by buethastum

januar 3rd, 2013 at 9:15 pm

Posted in Billede,note

Tagged with , ,

skilte, henvendelser og diverse

with one comment

Især kan jeg godt lide personen, der gerne vil mødes med henblik på at prøve at finde ud af, hvad vedkommende har gang i i sit liv.

Written by buethastum

november 25th, 2012 at 5:50 pm

Posted in Billede

Tagged with

I toget fra Berkeley til San Jose

without comments

Written by buethastum

september 30th, 2012 at 10:44 pm

Posted in Billede

Tagged with , ,

Cyklen

with one comment

Written by buethastum

september 5th, 2012 at 2:22 pm

Posted in Billede

Mere sceneri

without comments

Written by buethastum

september 5th, 2012 at 2:04 pm

Posted in Billede

Øde station, jeg har glemt navnet på, hvor jeg skiftede tog

with 2 comments

Written by buethastum

august 30th, 2012 at 11:54 am

Posted in Billede

Tagged with ,